VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Ion Dascăl: Avem tot mai puțini doritori de a cânta romanță

Dirijorul orchestrei de muzică populară ”Mugurel”, Ion Dascăl, fiind invitat duminică, 19 martie, la emisiunea Iarba verde de acasă, a vorbit despre ultima ediție a festivalului-concurs „Crizantema de Argint”. Ion Dascăl regretă faptul că tot mai puțini participanți se înregistrează în ultima perioadă pentru a participa la festival.

„S-a întâmplat la o ediție că am acompaniat cu orchestra 80 de romanțe. Foarte mulți doritori au fost. Acum sunt foarte puțini. Îi pescuim să-i aducem să cânte romanțe. La ultima ediție, am strâns cu mare greu 10 participanți, atât de la noi, cât și din România. Nu mai vor să cânte. Ceva se întâmplă. Chiar 20 de ani în urmă făceam preselecție pentru acest concurs, nu îi luăm pe toți. Aveam de unde alege și culege. Acum, la ultima ediție, eram bucuroși să avem măcar 10 participanți la număr ca să se petreacă acest festival. Acest festival este bine venit. Romanța unge sufletul. Este o muzică inteligentă”, a declarat Ion Dascăl.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.