VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan

În ediția de azi:

1. Parlamentul a ratificat acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind construcția liniei electrice aeriene de 400 kV ce va interconecta localitățile Bălți și Suceava.

2. Relațiile Republicii Moldova cu România și Ucraina s-au îmbunătățit semnificativ și sunt cele mai bune de la independență încoace. Declarația îi aparține ministrului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi.

3. Cetățenii Republicii Moldova din diasporă vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional, planificat la 20 octombrie. Proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență a fost votat în lectura a doua.

4. Sunt 38 de ani de la dezastrul din Cernobîl. Amploarea tragediei a fost ascunsă de ochii lumii. Reactorul 4 a explodat, tone de substanţe au ajuns în atmosferă, iar efectele devastatoare se resimt şi azi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.