VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ECHIPA VOCEA BASARABIEI

Andrei Porubin

jurnalist

Andrei Porubin este un jurnalist, actor, prezentator, showman, deținător al titlului "Maestru în Artă", și al medaliei "Meritul civic". El a fost prezentatorul numeroaselor concerte și campionate, prezentări și festivaluri. A jucat în mai multe filme (inclusiv "Întoarcerea Titanicului "). A adus un omagiu scenei teatrale, pentru că, pe lîngă departamentul de jurnalism de la Universitatea de Stat, a absolvit și arta teatrală la Institutul de Arte.În trecut a activat la Moldova 1, Jurnal TV, Radio Europa Liberă. În prezent este unul dintre moderatorii emisiunii Te salută Vocea Basarabiei, alături de Mihaela Cîrnov.

Leonid Smolnițchi

jurnalist

Moderator al emisiunilor „Lumea” și „Forum”. Autor al rubricii „Dincolo de Aparențe”. A lucrat la „Televiziunea și Radioul Național”, la „Catalan tv”, „Euro tv” ,”Alt tv”. La fel a activat la ziarele „Luceafărul”, „Tineretul Moldovei”, ”Chișinăul de seară” „Moldova Suverană”. Profesor universitar, consilier CMC, 1990-1994.

Vasile Botnaru

jurnalist

Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Natalia Hadârcă

jurnalistă

Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Sandu Scobioala

jurnalist

Realizator și prezentator al buletinelor de știri la radio și TV la Vocea Basarabiei. Licențiat în Științe ale Comunicării la USM și absolvent al Școlii de Televiziune, Tudor Vornicu din București. Drumul jurnalistic l-a început la Radio Moldova, a urmat matinalul Televiziunii Naționale, iar la București a fost reporter politic la România TV. Timp de 6 ani a lucrat la TVR, oficiul din Chișinău, fiind realizator-prezentator al emisiunii socio-culturale Obiectiv Comun și mai târziu prezentator al emisiunii Matinalii.

Maria Filimon

jurnalistă

Realizatoarea și prezentatoarea buletinelor de știri. Anterior, a activat la Radio Chisinau și la Vocea Basarabiei TV, în calitate de reporter.

Nicoleta Toacă

jurnalistă

Prezentatoarea jurnalului de știri ȘTIRILE ZILEI la Vocea Basarabiei, jurnalistă. A activat în calitate de reporter la Moldova Sport, la Jurnal TV, iar la TVR Moldova a fost producătoare a emisiunii MATINALII. Autoare a mai multor reportaje pe temă socială, luând la pas satele Moldovei.

Alex Macovei

Jurnalist

Este realizatorul și moderatorul emisiunii „Pe aripile sportului”. Alex Macovei este jurnalist pe domeniile sport și investigații jurnalistice. În trecut, a activat la PRO TV Chișinău și TV8, precum și la Ziarul de Gardă. De asemenea, este autorul canalului de Youtube, Cronicile Sportului, cu 118.000 de abonați și peste 30.000.000 de vizionări.

Mîțu Anișoara

jurnalistă

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Octav Tarlapan

Redactor

Prezentator la știrile Vocea Basarabiei. Realizator a mai multor ediții speciale pe subiecte legate de politică externă și războiul din Ucraina. Jurnalist TV și radio cu o experiență de peste 10 ani. A activat la posturile de televiziune Publika TV, Realitatea TV, Moldova 1, dar și la postul de radio “Radio Plai”

Dumitru Reniță

Este o personalitate cunoscută în Republica Moldova, cu o carieră diversificată ce a început în fotbal și s-a extins în jurnalism. Ca fost fotbalist, a demonstrat talent și pasiune pentru sport, iar acum își aduce contribuția în lumea media ca jurnalist. De-a lungul timpului, și-a consolidat reputația ca prezentator de știri și moderator de emisiuni, având o abordare profesională și interacțiuni de calitate cu diverse personalități marcante din Republica Moldova.

Diana Botnaru

Tace mult și lucrează la fel de mult. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul USM. Cotidianul.md, Gazeta de Chișinău, Ea.md sunt câteva din redacțiile din care a făcut parte. Domeniul socio-cultural e cel pe care se axează la Vocea Basarabiei.