VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Relațiile cu statele din Balcani și parcursul comun european, abordate de Cristina Gherasimov cu omologul ei din Macedonia de Nord, Bojan Maricik

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, s-a întâlnit azi, la Skopje, cu omologul ei macedonean, Bojan Maricik.

„Am vorbit despre agenda europeană a țărilor noastre, ca state candidate la UE, și despre necesitatea de a consolida dialogul politic și cooperarea sectorială pentru a ne realiza obiectivul strategic comun – integrarea europeană”, a declarat Gherasimov.

La conferința de presă, susținută de Cristina Gherasimov și demnitarul din Macedonia de Nord, cei doi oficiali au declarat că rămân alături de Ucraina și că sprijinim ideea aderării la UE bazate pe merit.

„Mi-am exprimat, totodată, convingerea că destinul democrațiilor din vecinătatea estică a UE, ca și al celor din Balcanii de Vest, e să devină membre ale familiei europene. Este singura cale de a le asigura cetățenilor noștri, europeni ca spirit, un viitor prosper și pașnic, la ei acasă. Mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Macedonia de Nord în parcursul european al Republicii Moldova, apreciind discuțiile productive pe care le avem, de fiecare dată, cu colegii de la Skopje. Suntem mai puternici împreună, iar schimbul de opinii și de bune practici ne pot face mai eficienți. În acest context, am subliniat că ne dorim să aflăm mai multe despre modul în care administrația de la Skopje gestionează sarcina complexă de transpunere a acquis-ului UE și a standardelor europene în pregătirea pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a mai adăugat Cristina Gherasimov.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.