VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Demnitarii Ministerului Educației îi cheamă pe elevi să nu copieze la examene

Ministerul Educației anunță o campanie de promovare a integrității pentru adolescenții care participă la examenele de absolvire a gimnaziului. Campania „Fii Onest! Nu copia” are scopul să asigure un proces echitabil și transparent de organizare a examenelor de absolvire a gimnaziului, astfel ca fiecare elev să obțină rezultatul pe care îl merită, au anunțat, în cadrul unei conferințe ministrul Dan Perciun și directoarea Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov.

Organizatorii campaniei vor selecta aproximativ 400 de voluntari care vor fi prezenți în sălile de examen, alături de absolvenții de gimnaziu, pentru a asigura că regulile sunt respectate și pentru a preveni frauda sau copiatul.

Persoanele care doresc să se alăture acestei inițiative trebuie să completeze un formular de participare pe site-ul fiio9est.md, iar ulterior să participe la o sesiune de instruire.

Voluntarii se vor deplasa în unul dintre raioanele Briceni, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Drochia, Dubăsari, Rezina, Șoldănești în zilele probelor de examen, acestea fiind 3 iunie, 6 iunie, 10 iunie și 13 iunie și vor monitoriza toate activitățile care se desfășoară într-o zi de examen.

Raioanele în care examenele de absolvire a gimnaziului vor fi monitorizate au fost selectate în urma unei analize comparative a datelor cu privire la rezultatele desfășurării probei de examen la matematică în cadrul examenului național de bacalaureat și în cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.