VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova, un nou loc pe harta dezvoltării energiei

Republica Moldova își găsește treptat o nouă poziție pe harta dezvoltării securității energetice la nivel mondial. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, participă la cel de-al 26-lea Congres Mondial al Energiei, ce va fi organizat până în 25 aprilie, la Rotterdam, Olanda.

Congresul este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul energiei, care în acest an a adunat peste 250 de participanți cu discursuri și aproximativ 7000 de reprezentanți ai comunității energetice din 150 de țări.

„Participanții vor putea dezbate cele mai importate subiecte din domeniu, cu impact sporit pentru ecosistemului energetic. De asemenea, Congresul Mondial al Energiei din acest an prevede mai multe platforme de dialog și networking, la care vor participa reprezentanți ai Guvernelor, organizațiilor mondiale și companiilor energetice cu renume. În cadrul reuniunii de la Rotterdam, ministrul Energiei va purta mai multe discuții la nivel înalt. Victor Parlicov va avea o întâlnire cu Directoarea pentru cooperare internațională a Agenției Germane pentru Energie (DENA), Nargis Wieck, şi va participa la masa rotundă ministerială, organizată în cadrul Congresului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Pe marginea Congresului de la Rotterdam, ministrul Energiei, a avut ocazia să discute cu reprezentanții businessului olandez, dar și cu membrii „Clingendael Institute”, specializat în relații externe și diplomatice.

Congresul Mondial al Energiei din acest an se va concentra pe mai multe tematici, inclusiv vor fi discutate noile hărți energetice, în condițiile crizelor globale, rolul noilor combustibili și noilor provocări de stocare a energiei, inclusiv rolul hidrogenului și combustibililor pe bază de biomasă, electricității generate în spațiu și gigabateriilor. O atenție deosebită va fi acordată subiectului implicării oamenilor și comunităților în realizarea tranziției energetice globale, dar și trilemei energetice, care se referă la trei obiective principale: securitatea energetică, accesibilitate și sustenabilitate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.