VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pachetul de sprijin al SUA pentru Ucraina de 61 mld. de dolari a trecut de Senat. În cel mult o săptămână, Kievul ar putea primi primele muniții

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina de 61 de miliarde de dolari a fost aprobat de Congresul SUA, după un vot important al Senatului. Se întâmplă după luni de amânare, deschizând calea pentru o nouă finanţare de miliarde de dolari pentru Ucraina, în contextul în care forţa de invazie a Rusiei avansează şi Kievul duce lipsă de provizii militare, transmite Reuters.

Senatul a aprobat cu 79 de voturi ”pentru” şi 18 ”împotrivă” patru proiecte de lege adoptate sâmbătă de Camera Reprezentanţilor, după ce liderii republicani din Cameră au schimbat brusc cursul săptămâna trecută şi au permis un vot asupra celor 95 de miliarde de dolari, în mare parte ajutor militar pentru Ucraina, Israel şi Taiwan şi partenerii SUA din Indo-Pacific. Cele patru proiecte de lege au fost combinate într-un singur pachet în Senat, pe care preşedintele Joe Biden a declarat că îl va promulga miercuri.

Cel mai mare prevede 61 de miliarde de dolari în fonduri extrem de necesare pentru Ucraina. Un al doilea prevede 26 de miliarde de dolari pentru Israel şi ajutor umanitar pentru civilii din zonele de conflict din întreaga lume, iar un al treilea mandatează 8,12 miliarde de dolari pentru a „contracara China comunistă” în Indo-Pacific.

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare contra Rusiei, este un moment de cotitură pentru Ucraina, a cărei situație pe front era tot mai dificilă și mai vulnerabilă. Rezultatul final al votului a fost de 311 la 112, voturile contra fiind ale republicanilor lui Trump. Democrații au votat alături de o parte a conferinței republicane pentru deblocarea ajutorului. Pe lângă pachetul pentru Ucraina, a fost aprobat și un ajutor de 34 de miliarde de dolari pentru Israel. Joe Biden a salutat adoptarea de către Camera Reprezentanţilor a fondurilor, un „ajutor crucial” pentru Ucraina şi Israel, la „întâlnirea cu istoria”. Pachetul de 95 de miliarde de dolari „trimite un mesaj clar despre puterea leadership-ului american în întreaga lume”, a spus liderul american.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.