VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski: Peste 400 de persoane și companii, majoritatea din Rusia, sancționate de Kiev

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că peste 400 de persoane şi companii, cele mai multe din Rusia, au fost sancţionate ca urmare a invaziei din Ucraina. Sancţiunile vizează şi persoane din Iran și Siria, anunță presa ucraineană.

”Analizăm în profunzime fiecare dintre paşii noştri de sancţionare, care fac parte din presiunea globală asupra Federației Ruse. Toţi cei care produc arme pentru teroare împotriva Ucrainei, care ajută Rusia să incite la agresiune, în special prin furnizarea de drone Shahed, care susţin distrugerea dreptului internaţional de către Rusia, nu pot fi decât marginalizaţi”, a declarat Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că Marea Britanie, UE şi SUA continuă să ofere asistenţă militară puternică Ucrainei.

„A avut loc o discuţie între Ucraina şi Statele Unite într-un format extins de apărare. Scopul nostru este evident – întărirea soldaţilor noştri, noi soluţii pentru ca Ucraina să poată întreprinde acţiuni active şi să se protejeze de teroarea rusă, pentru a restabili securitatea reală. Aceste decizii vor fi luate. Există o singură modalitate de a proteja viaţa – este necesar să scoatem armata rusă de pe pământul ucrainean. Şi o vom face”, a mai declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a mai precizat că sunt noi pachete de apărare din partea Canadei, Germaniei, Franţei, Danemarcii, Estoniei, Poloniei, UE și SUA, fiind vorba de muniţie şi aparatură, tancuri şi artilerie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.