VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, în Insulele Baleare. Șeful legislativului participă la Conferința șefilor de parlamente din UE, organizată la Palma de Mallorca

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se va afla, în următoarele zile, în Palma de Mallorca, în Insulele Baleare. Demnitarul va participa la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Reuniunea are loc la Palatul La Almudaina din Palma de Mallorca, una dintre reședințele familiei regale a Spaniei.

În cadrul reuniunii, șefii parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate vor discuta o serie de subiecte comune de actualitate. Discuțiile, din acest an, vor fi concentrate în două sesiuni tematice: politica externă și de apărare. Este vorba de invazia ilegală a Rusiei în Ucraina și conflictul din Orientul Mijlociu și consolidarea UE din perspectivă economică și socială în contextul extinderii viitoare, al drepturilor sociale și al provocărilor legate de mediu și schimbările climatice. Conform tradiției, la sfârșitul dezbaterilor va fi adoptată declarația finală a conferinței.

La Palma de Mallorca, Igor Grosu se va întâlni cu omologii săi din mai multe țări europene.

„Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană  constituie un forum de discuții, schimb de opinii, informații și experiență privind rolul și responsabilitățile parlamentelor naționale în structura europeană, precum și instrumentele de cooperare interparlamentară în domeniul afacerilor europene. La reuniune participă președinții parlamentelor statelor membre ale UE, președintele Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate”, se arată în comunicatul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.