VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Condamnatul Ilan Șor și-a închegat la Moscova blocul „Victoria”, format din partide-satelit ale fugarului penal. „Trădători și rușine”, reacționează PAS

Condamnatul Ilan Șor, stabilit deja în Federația Rusă, și-a creat azi, la Moscova, blocul „Victoria” ce-și propune o viziune pro-estică și de condamnare a guvernării de la Chișinău. Semnarea acordului de înființare a acestui bloc a avut loc într-un hotel din capitala rusă, acolo unde ar fi fost în jur de 500 de persoane. „O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de la Moscova”, au reacționat reprezentanți ai PAS.

Pe lângă Ilan Șor, unul dintre semnatarii acordului, la eveniment au mai participat deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitri Constantinov, liderul partidului „Șansă”, Alexei Lungu, șefa Partidului „Renaștere” Natalia Parasca și alții.

„Ne dorim relații de bună vecinătate cu toate țările, nu doar cu UE, ci și cu UEEA. Nu dorim ca țara noastră să fie târâtă în conflicte geopolitice. Suntem pentru parteneriate reciproc avantajoase cu toată lumea, fără excepție. Suntem pentru păstrarea valorilor tradiționale ale familiei”, a comentat Alexei Lungu pe rețelele sociale.

La scurt timp după anunțul exponenților lui Ilan Șor, a venit cu o reacție și vicepreședintele PAS, Andrei Spînu, care i-a numit pe reprezentanții noului bloc trădători de care trebuie „să scăpăm”.  

„O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Cred că putem spune clar, la Moscova s-a creat blocul criminal organizat Victoria/Pobeda. S-au creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău, în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei”, a scris Andrei Spînu.

Cu o reacție a venit și PAS printr-un comunicat citat de TVR Moldova.

„Este rușinos să te afli la Moscova, în timp ce o lume întreagă condamnă Kremlinul pentru războiul barbar dus în Ucraina. Moldova își continuă ferm drumul de aderare la UE, unde este pace, bunăstare și justiție corectă”, se arată în comunicatul PAS.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.