VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ceasov Iar, un nou Bahmut pentru forțele ruse? Zelenski anunță că militarii ruși vor încerca să ocupe orașul până în 9 mai

Forțele ruse vor încerca să ocupe orașul Ceasov Iar din regiunea Donețk, aflat la aproximativ 20 de kilometri vest de Bahmutul ocupat. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Rusia va încerca să captureze orașul Ceasov Iar din regiunea Donețk, aflat la vest de Bahmutul ocupat, până la data de 9 mai, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu pentru NBC News publicat pe 21 aprilie, relatează „The Kyiv Independent”. La 9 mai, Rusia celebrează Ziua Victoriei, o sărbătoare puternic militarizată care marchează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial. Declarațiile lui Zelenski se aliniază cu cele făcute recent de comandantul-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, în contextul în care situația din regiune se deteriorează, munițiile și proviziile ucrainene fiind insuficiente.

„Am vizitat regiunea recent. Am vorbit cu soldații. Soldații spun că le lipsește echipamentul. Ei trebuie să lupte cu dronele de recunoaștere rusești, care în esență ghidează artileria. Și noi avem nevoie de proiectile de artilerie. Sper că vom reuși să rezistăm, iar armele vor veni la timp și vom respinge inamicul, iar apoi vom rupe planurile Federației Ruse”, a spus Zelenski.

Ucraina a cerut în mod repetat SUA, în ultimele luni, să transmită ajutorul necesar, în contextul în care apărarea aeriană și muniția soldaților sunt tot mai puține. Pe 20 aprilie, Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari, acesta fiind așteptat să fie aprobat de Senatul american în zilele următoare. Președintele SUA, Joe Biden, a promis să semneze rapid proiectul de lege dacă va fi aprobat de Senat. Potrivit unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din 20 aprilie, este posibil ca forțele rusești să poată face în continuare progrese semnificative din punct de vedere operațional în următoarele săptămâni, dacă proviziile americane nu ajung rapid în Ucraina.

Ceasov Iar se află la aproximativ 10 kilometri vest de Bahmut. Rusia și-a intensificat ofensiva asupra orașului după ce a capturat Avdiivka, situată la aproximativ 50 de kilometri spre sud.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.