VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șefa statului a mulțumit Directorului General al Agenției Franceze de Dezvoltare, pentru asistența oferită RM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la 21 noiembrie, în marja vizitei de lucru la Paris, cu Directorul General al Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Rémy Rioux. Șefa statului a salutat deschiderea, în acest an, a oficiului AFD la Chișinău și suportul acordat de Agenție pentru mai multe sectoare-cheie din țară.

În special, Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru asistența financiară de 15 milioane de euro, acordată în acest an pentru a acoperi necesitățile bugetului în domeniul social, sănătate și educație, precum și pentru cele 60 de milioane ce vor veni până la final de 2022, fiind utilizate pentru sectorul feroviar și cel al energiei regenerabile.

La fel, Președinta Maia Sandu a menționat sprijinul oferit de AFD la modernizarea infrastructurii energetice, ceea ce ne va permite să aliniem rețeaua „Moldelectrica” la standardele europene, și suportul oferit de Agenție Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru modernizarea sectorului feroviar, inclusiv restructurarea ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

În ceea ce privește dezvoltarea durabilă a țării, AFD va continua să ofere sprijin prin realizarea proiectelor în trei domenii-cheie: crearea interconexiunilor electrice și eficiența energetică a clădirilor; reîmpădurirea și irigarea; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.