VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gazprom acuză Ucraina că fură gazul rusesc livrat către Republica Moldova

Gigantul rus Gazprom acuză Ucraina că ar fura gazul rusesc livrat Republicii Moldova.

Într-un comunicat remis presei, Gazprom subliniază că volumul de gaze furnizat către GIS Sudzha pentru tranzit în Moldova prin teritoriul Ucrainei depășește volumul fizic transmis Republicii Moldova.

Moldovagaz" a achitat Gazpromului o parte din suma necesară pentru gazul livrat în luna noiembrie, în conformitate cu contractul semnat. Volumul gazului rusesc efectiv furnizat și neachitat constituie 24,945 milioane de metri cubi de gaz. Volumul total de gaz rămas pe teritoriul Ucrainei este de 52,52 milioane de metri cubi de gaz.

Menținând dezechilibrul de tranzit prin Ucraina pentru consumatorii moldoveni, pe 28 noiembrie, de la ora 10:00, Gazprom va începe reducerea aprovizionării cu gaz către GIS Sudzha pentru tranzitul prin Ucraina în cuantumul sublivrării zilnice”, se arată în comunicatul remis.

Amintim că începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5%. Despre acest lucru a anunțat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.