VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noua ministră a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, prezentată colectivului

Prim-ministra Natalia Gavrilița a prezentat-o colectivului pe noua ministră a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov. Șefa Guvernului a urat succes noii conduceri și echipei ministerului, exprimându-și convingerea că lucrurile vor accelera în domeniul mediului.

„Cu suportul autorităților și al partenerilor de dezvoltare, gestionarea deșeurilor în Republica Moldova a început în forță, lucru care ne bucură. Respectiv, așteptăm rezultate. De asemenea, știu că munciți mult pentru a realiza obiectivul de împădurire și că vă doare pe fiecare în parte faptul că se taie foarte mult. Sperăm că împreună vom remedia situația. Acum, însă, trebuie să gestionăm cât mai bine această iarnă, care va fi una foarte grea”, a spus prim-ministra. 

Noua ministră desemnată a declarat că va depune toate eforturile pentru a crește capacitatea de rezistență a țării în fața schimbărilor climatice.

„Noi lucrăm și la restabilirea apelor, iar apa, știm bine, este o resursă strategică. Avem de muncit mult și la reziliența în fața schimbărilor climatice. Totodată, pledăm pentru faptul ca agenții economici să activeze conform legislației de mediu și să respecte toate normele care se impun”, a declarat Iordanca-Rodica Iordanov.

Foto: gov.md

În ultimul an, Iordanca-Rodica Iordanov a deținut funcția de secretar de stat în cadrul aceluiași minister. Anterior, a fost director executiv al EcoContact – Centrul de Informare și Consultare de mediu. Ministra Iordanov este doctor în drept și are studii făcute în Olanda și Statele Unite ale Americii.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.