VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/ Experiențele pozitive pe care le putem prelua atât din Vest cât și din Est pentru dezvoltarea țării

În această ediție vă invit să ascultați opiniile referitor la experiențele pozitive, pe care le putem prelua atât din vest cât și din est pentru dezvoltarea mai bună a țării. Vocea Basarabiei i-a întrebat locuitorii capitalei întâlniți pe stradă despre care practici bune ale țărilor europene le putem implementa în Republica Moldova. Iată ce răspunsuri am primit.

- Infrastructura și desigur că salariile. Cea mai mare problemă la noi în republică sunt salariile. Lumea nu-și permite elimentar un trai decent, cam asta.

- Securitatea omului. În primul rând medicina să crească oleacă. Medicii față de pacienți să fie mai atenți, să vorbească mai frumos...

- Vă referiți la cultură de comunicare?

- Da, la cultură de comunicare, la atitudine față de pacienți. La noi este foarte proastă această atitudine...

Tot pe acești interlocutori am întrebat și despre ce practici bune ale Federației Ruse le putem prelua și implementa în Republica Moldova. Opiniile în cazul dat s-au împărțit.

- Nu știu, nu pot să formulez o părere. Nu sunt la curent cu ce se întâmplă acolo.

- Dar ar trebui să avem relațiile și cu Federația Rusă?

- Desigur că da. Pentru că trebuie să trăim bine cu toții, nu trebuie să avem dușmani.

- Cu partea rusească nu mă bag. Sincer. 

Mai mult despre opiniile la acest subiect veți putea afla ascultând emisiunea Vocea Diasporei în format audio.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.