VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șefa PA, prima vizită la Bruxelles: a discutat cu reprezentanți ai instituțiilor europene de spre pre-vetting și lupta cu corupția

În perioada 17-18 noiembrie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, într-o delegație cu Ion Munteanu, Procuror General Interimar, a întreprins o vizită la Bruxelles pentru a se întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor europene responsabile pe politici de vecinătate și justiție.

Întrevederile au avut loc cu reprezentanți de nivel înalt ai departamentelor și agențiilor Comisiei Europene, precum: Directoratul General Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile privind Extinderea (DG NEAR), Directoratul General Justiție și Consumatori (DG JUST), Directoratul General Stabilitate Financiară, Servicii Financiare și Uniunea Piețelor de Capital (DG FISMA), Directoratul General Migrație și Afaceri Interne (DG HOME), Serviciul European de Acțiune Externă (EEAS), Oficiul European Anti-fraudă (OLAF).

Subiectele puse în discuții s-au referit la eforturile de luptă cu corupția, combaterea spălării banilor, recuperarea activelor și bunurilor ilegale, asistență juridică internațională, pre-vetting și vetting, dezvoltarea colaborării dintre autoritățile din Republica Moldova și instituțiile europene.

De asemenea, au fost puse în valoare oportunități de colaborare instituțională care să sprijine reformarea și modernizarea Procuraturii Anticorupție pentru ca aceasta să poată deveni mai eficientă în a-și îndeplini misiunea.

Toate discuțiile au purtat un profund caracter de suport și încredere în vederea susținerii Republicii Moldova în demersul său de a scăpa de corupție și de a consolida statul de drept, mai ales în contextul statutului de țară candidat pe care l-a primit în luna iunie a anului curent.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.