VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moldelectrica: La moment avem tensiune pe rețelele de transport de înaltă tensiune. Se lucrează la sincronizarea CET-urilor din Chișinău

Moldelectrica anunță că R. Moldova are tensiune pe rețelele de transport de înaltă tensiune, iar Centrala Electrică cu Termoficare Nord (CET-Nord) s-a sincronizat cu rețeaua de înaltă tensiunea, astfel locuitorii din nordul țării au fost reconcetați la energie electrică.

Potrivit Moldelectrica, la moment se lucrează la sincronizarea CET-urilor din Chișinău pentru ca apoi să fie conectați consumatorii locali.

La moment avem tensiune pe rețelele de transport de înaltă tensiune. CET-Nord s-a sincronizat deja cu rețeaua de înaltă tensiune. Se lucrează la sincronizarea CET-urilor din Chișinău, pentru ca apoi să conectăm porționat consumatorii locali”, anunță Moldelectrica.

În această după-amiază R. Moldova a rămas fără energie electrică, iar vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că motivele deconectării sunt bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Potrivit deputatului PAS, Radu Marian, bombardamentele rusești în Ucraina au dus la întreruperi de electricitate în R. Moldova pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele.

„Situația din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit care aducea electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice putea fi serios afectate și întreruperile ar putea dura mai mult”, precizează parlamentarul.

În context, Premier Energy a anunțat că operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce R. Moldova a rămas fără electricitate. În mesajul postat, șefa statului afirmă că Rusia a lăsat Moldova pe întuneric și susține că „oricâte de greu ar fi acum, calea de viitor a R. Moldova trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.