VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În cadrul unui proiect UE, România va dubla capacitatea lunară de tranzit a cerealelor ucrainene

România își propune să dubleze în următoarele luni capacitatea lunară de tranzit a cerealelor ucrainene către portul Constanța de la Marea Neagră, la 4 milioane de tone, în special prin fluviul Dunărea, a declarat ministrul român al Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

„Creștem numărul de piloți care să aducă navele pe canalul Sulina. Și până la sfârșitul lunii august vom avea cei 60 de piloți la care ne-am angajat. Și, de asemenea, avem proiectul european care se va termina în octombrie, care va permite navigarea pe Sulina 24 de ore, șapte zile pe săptămână”, a declarat oficialul român, citat de ziua.md.

Anunțul a fost făcut la Galați, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după o întâlnire cu reprezentanți ai Comisiei Europene, Ambasadei Statelor Unite și ai guvernelor Ucrainei și Republicii Moldova. Oficialii au declarat că, după atacurile recente din porturile Ismail și Reni, traficul pe Dunăre trebuie să se dubleze.

„Culoarele de solidaritate au trecut prin îmbunătățiri, în ultima lună, introduse atât de Ucraina, cât și de România și Republica Moldova, astfel încât transportul pe Dunăre să fie și mai eficient. Am căutat și rute alternative, alte culoare spre statele baltice și porturile de la Marea Adriatică, dar Dunărea s-a dovedit a fi cea mai eficientă cale”, a declarat Magda Kopczynska, reprezentant al Departamentul pentru mobilitate și transporturi al Comisiei Europeane.

Potrivit presei din România, pentru dublarea volumului de cereale din Ucraina care vor tranzita canalul Sulina, se vor realiza două proiecte, care totalizează o investiție de aproape 18 milioane de euro, din care 85% sunt bani europeni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.