VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski anunță că Rusia a lansat o contraofensivă în regiunea Harkov, iar acum se duc lupte grele în direcția orașului ucrainean

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia a lansat în această dimineață o contraofensivă în regiunea Harkov. Liderul de la Kiev spune însă că forțele ucrainene au fost pregătite să facă față asaltului.

„De la 7-8 dimineața, a avut loc o luptă aprigă de artilerie. La această oră, ofensiva rusă a fost oprită. Ucraina i-a întâlnit acolo cu trupele noastre, brigăzile și artileria noastră.

Comandamentul nostru știau despre asta și și-au calculat forțele pentru a înfrunta inamicul cu foc. Acum se duc lupte grele în această direcție”, a spus el într-o conferință de presă, adăugând că Rusia ar putea trimite mai multe trupe pentru a-și sprijini încercarea de avansare.

Anterior, Armata Ucraineană a declarat că trimite întăriri în regiunea Harkov, după ce a respins o încercare a rușilor de a sparge linia de apărare, în această dimineață.

Între timp, o sursă militară ucraineană de rang înalt a declarat pentru Reuters că armata rusă a înaintat cu un kilometru în nord-estul regiunii Harkov, spre Volceansk, și că vizează un avans de până la zece kilometri, pentru crearea unei zone tampon.

ISW a evaluat că Armata Rusă pregătește o ofensivă de vară în Ucraina, în săptămânile următoare, și nu a exclus ca operațiunile în direcția Harkovului să fie, de fapt, o diversiune, pentru a dispersa militarii ucraineni pe o linie mai lungă a frontului.

Armata ucraineană a eliberat cea mai mare parte a regiunii Harkov în primul an de război. Îngrijorările cu privire la regiune au crescut în martie, când președintele rus Vladimir Putin a cerut crearea unei zone tampon în Ucraina, despre care a spus că este necesară pentru protejarea regiunilor rusești de graniță.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.