VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De Paștele Blajinilor, peste 400 de pompieri și salvatori cu 145 unități de tehnică vor fi în preajma bisericilor și cimitirelor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, de Paștele Blajinilor, peste 400 de pompieri și salvatori cu 145 de autospeciale vor fi la datorie pentru a monitoriza situația din zona bisericilor, mănăstirilor și cimitirelor.

IGSU avertizează populația despre necesitatea respectării măsurilor esențiale de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc de Paștele Blajinilor.

Având în vedere importanța respectării regulilor de siguranță, IGSU vine cu recomandări pentru populație.

Specialiștii IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiu în timpul acțiunilor de igienizare a terenurilor cimitirelor înainte de Paștele Blajinilor.

În acest sens, lucrările de igienizare a mormintelor trebuie să fie organizate în condiții meteorologice favorabile și fără vânt. Aprinderea vegetației uscate și a gunoiului menajer pe teritoriul cimitirelor și în preajma acestora se interzice.

În vederea evitării izbucnirii focarelor de ardere pe teritoriul cimitirelor, oamenii sunt rugați să nu amplaseze flori și coroanele artificiale în apropiere unor surse de aprindere. Lumânările și tămâia trebuie să fie aprinse cu grijă, fiind plasate în cutii sau candele din material incombustibil și să nu fie lăsate nesupravegheate în preajma surselor ușor inflamabile.

De asemenea, pentru securitatea enoriașilor, în timpul desfășurării serviciilor devine în lăcașele de cult se indică evitarea suprasolicitării circuitelor electrice.

Totodată, responsabilii trebuie să verifice starea tehnică a sobelor și a coșurilor de fum. Este important ca sobele și coșurile de fum de la biserici și mănăstiri să fie verificate și exploatate conform regulilor de securitate pentru a preveni izbucnirea incendiilor. Bisericile trebui să fie dotate cu mijloace de primă intervenție, iar încăperile trebuie să fie bine aerisite.

Se recomandă evitarea aglomerării de persoane în incinta edificiilor religioase, iar căile de evacuare trebuie să fie deschise și libere pentru a permite evacuarea promptă a enoriașilor în caz de urgență.

Cetățenii sunt rugați să nu blocheze căile de acces cu mijloacele personale de transport, pentru a asigura accesul liber al serviciilor de urgență în cazul producerii unei situații de risc.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.