VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovenii își vor alege președintele pe data de 20 octombrie, zi în care va avea loc  și referendumul pro-UE

Scrutinul prezidențial și referendumul privind integrarea europeană vor avea loc în data de 20 octombrie 2024. Decizia a fost luată azi de Parlament în urma adoptării a două proiecte.

Potrivit Legii Supreme a Republicii Moldova, mandatul mandatul președintelui durează patru ani și este exercitat de la data depunerii jurământului și până la depunerea jurământului de către președintele ales.

Tot în 20 octombrie, în Republica Moldova va avea loc referendumul republican constituțional. În cadrul plebiscitului, cetățenii vor răspunde la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.