VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul instituie o comisie specială de monitorizare a activității SIS

Parlamentul va crea o comisie specială ce supraveghea activitatea Serviciului de Informații și Securitate. Din noua structură de monitorizare vor face parte trei membri ai Comisiei pentru securitate și câte doi membri din Comisia Juridică și cea pentru Drepturile Omului. De asemenea, se propune ca din comisia specială să facă parte și un reprezentant al societății civile, însă fără drept de vot.

Subiectul a fost discutat la o ședință organizată de Comisia pentru securitate națională. La eveniment au participat deputați din majoritatea parlamentară și din opoziție, conducerea SIS, reprezentanți ai Procuraturii Generale și ai Centrului de la Geneva pentru Guvernarea Sectorului de Securitate.

Participanții la ședință au convenit asupra creării unui grup de lucru, în cadrul căruia să fie elaborat regulamentul de activitate al comisiei speciale permanente de monitorizare a Serviciului de Informații și Securitate. De asemenea, membrii grupului de lucru vor decide în comun alte aspecte importante pentru activitatea comisiei de monitorizare a activității SIS.

„Obiectivul nostru este să creăm un grup de lucru în care să fie reprezentanți ai fiecărei comisii, dar și reprezentanți ai instituției care monitorizează activitatea SIS, inclusiv din societatea civilă. Noi trebuie să modificăm legislația și să trecem la o etapă nouă. Așa cum există, astăzi, subcomisia de control din cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică nu este eficientă”, a declarat președintele Comisiei securitate națională, Lilian Carp.

În prezent, în cadrul Comisiei securitate națională activează o subcomisie, formată din trei membri, care monitorizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.