VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Supraviețuirea Ucrainei în fața războiului Rusiei este „în pericol”, susține secretarul SUA al Apărării

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat că supraviețuirea Ucrainei în fața războiului Rusiei este „în pericol”, ceea ce reprezintă un risc de securitate pentru SUA, transmite Kyiv Independent.

„Astăzi, supraviețuirea Ucrainei este în pericol, iar securitatea Americii este în pericol. Plec de aici pe deplin hotărât să mențin fluxul de asistență de securitate și muniție americană. Și aceasta este o chestiune de supraviețuire și suveranitate pentru Ucraina și este o chestiune de onoare și securitate pentru America”, a declarat Austin, după reuniunea lunară a Grupului de Contact pentru Ucraina, desfășurată la baza aeriană Ramstein din Germania.

Ajutorul pentru Ucraina este blocat în Congresul SUA din toamna anului 2023. Senatul american, condus de democrați, a votat pe 13 februarie pentru adoptarea unui pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Din acest pachet de ajutor, 60 de miliarde de dolari sunt destinați pentru efortul de război al Ucrainei. Pentru a fi promulgat însă, proiectul trebuie adoptat de ambele Camere ale Congresului. Dar președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a refuzat până acum să îl supună la vot în Camera Reprezentanților, în vreme ce Casa Albă s-a străduit să găsească alte modalități de a trimite asistență la Kiev.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.