VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dirijorul român Cristian Măcelaru vine la Chișinău. Maestrul va evolua în cadrul unui concert susținut de Institutul Cultural Român din Chișinău

Maestrul Cristian Măcelaru se va afla în această săptămână în Republica Moldova, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, pentru a promova Concursul și Festivalul Internațional „George Enescu”.

Concursul Internațional „George Enescu” desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanţat de către Guvernul României prin Ministerul Culturii, va fi promovat în Republica Moldova, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, printr-un eveniment de înaltă ținută artistică ce se va desfășura la Organ Hall Moldova și la care va participa directorul artistic al concursului și festivalului, maestrul Cristian Măcelaru.

Evenimentul de la Chișinău va avea loc vineri, 26 aprilie 2024, începând cu ora 17:00 și face parte din seria de manifestări pe care ARTEXIM, organizator al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu le organizează alături de Institutul Cultural Român și Ministerul Culturii în cele mai importante centre culturale europene, în vederea promovării ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu, ce se va desfășura la București între 31 august – 27 septembrie 2024.

Alături de maestrul Cristian Măcelaru – director artistic al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, la eveniment vor participa domnul Liviu Jicman – Președintele Institutului Cultural Român, doamna Cristina Uruc – Manager interimar ARTEXIM, organizator al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, doamna Monica Babuc – Director, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, doamna Larisa Zubcu – Director general Sala cu Orgă și doamna Alexandra Conunova – violonistă, laureată a Concursului Internațional George Enescu, ediția 2011.

Seara va fi deschisă prin conferința de prezentare a ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu și va continua cu recitalul instrumental oferit de către violonista din Republica Moldova Alexandra Conunova alături de Nathanaël Gouin, pian.

Institutul Cultural Român este o instituție publică a României, care promovează cultura și civilizația românească în străinătate, contribuind astfel la consolidarea relațiilor culturale și la creșterea prestigiului țării pe plan internațional.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.