VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Obiectivele strategice cu ONU, discutate la Guvern

Realizările echipei de țară a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova în anul 2023 și oportunitățile de colaborare strategică în anul curent au fost discutate la ședința Comitetului de Coordonare ONU – Republica Moldova, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean și coordonatorul rezident ONU în Moldova, Simon Springett.  

Premierul Dorin Recean a mulțumit echipei de țară, formată din 24 de agenții, pentru efortul și angajamentul de a construi un viitor mai bun și incluziv pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Realizările trecute în revistă țin de promovarea drepturilor omului și a egalității de gen, consolidarea capacităților instituționale, îmbunătățirea calității educației, a serviciilor de sănătate și a asistenței sociale, precum și consolidarea infrastructurii locale. În mod special, a fost remarcat aportul echipei ONU în gestionarea crizei refugiaților. 

Totodată, a fost subliniată necesitatea consolidării eforturilor în anul 2024, pentru atingerea obiectivelor incluse în Programul de activitate al Guvernului și Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, dar și pentru realizarea priorităților de aderare la Uniunea Europeană. 

„Moldova are o agendă de modernizare pe care o realizează pentru a accede în marea familie europeană. Lucrăm împreună la obiectivele strategice pentru ca să creștem calitatea serviciilor publice, să creăm oportunități pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor, să susținem antreprenorii și să devenim o societate mai rezilientă”, a spus prim-ministrul.

În această ordine de idei, coordonatorul rezident ONU în Moldova a dat asigurări că organizația va rămâne un partener de încredere al Guvernului. „Prioritățile voastre sunt și prioritățile noastre. În centrul tuturor eforturilor noastre se află întotdeauna oamenii din Republica Moldova, în special femeile, copiii și tinerii, persoanele cu dizabilități, refugiații, migranții, bătrânii”, a punctat Simon Springett. 

În anul 2023, echipa de țară ONU a sprijinit lansarea mai multor reforme sociale ambițioase, inclusiv reforma sistemului de asistență socială, a pieței muncii și a serviciilor de îngrijire timpurie a copiilor, menite să îmbunătățească calitatea vieții pentru categoriile vulnerabile ale populației.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.