VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Blocul „Victoria” al exponenților condamnatului Șor, în vizorul Procuraturii

Procuratura Generală investighează blocul politic „Victoria”, format la Moscova din mai multe formațiuni politice devenite active sau lansate după declararea ex-partidului oligarhului fugar Ilan Șor în afara legii, inclusiv sub aspectul trădării de patrie. Declarația a fost făcută de procurorul general interimar, Ion Munteanu, în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la ProTV, citat de Newsmaker.

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, susține că, prin crearea acestui bloc, Moscova ar urmări, în continuare, destabilizarea situației în Moldova.

Procurorul general interimar a dat asigurări că autoritățile statului, inclusiv cele responsabile de securitate, investighează toate acțiunile „grupării criminale Șor”, inclusiv cele de la Moscova.

„Din punctul nostru de vedere, această acțiune cu siguranță are tendințe de atentare la siguranța statului și este o altă manifestare a grupului criminal Șor. Vreau să vă asigur că atât procuratura, cât și organul de urmărire penală și organele de securitate a statului au în vizor toate acțiunile care se întâmplă în raport cu participarea politicienilor noștri la Moscova și la timpul potrivit fiecare acțiune va fi calificată”.

Șeful Procuraturii Generale a menționat că noul bloc al lui Șor este investigat inclusiv sub aspectul trădării de patrie”. 

„Vă asigur că aceste manifestări ale grupului criminal organizat nu rămân în afara investigațiilor”, a conchis Ion Munteanu.

Crearea blocului „Victoria”, din care face parte inclusiv bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, deputați din Parlament, precum și Partidul „Șansă”, „Renaștere” – formațiuni afiliate fugarului Ilan Șor – ar avea intenția de a destabiliza situația în Moldova. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, de la Radio Moldova.

Întrebat ce măsuri întreprind oamenii legii pentru a contracara aceste tentative, Cernăuțeanu a declarat: „Informații despre intenții și de destabilizare, și alte intenții legate de aspectul de securitate, ca informații și probe în procesul nostru există, dar nu cred că ar fi bine să vorbesc eu asta aici. Cu siguranță, scopurile nu sunt cele nobile în raport cu Republica Moldova din partea grupării criminale”.

Șeful IGP susține că pericolele de destabilizare a țării din partea „grupării criminale Șor” vin din mai multe regiuni ale țării, între acestea – UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană, nordul, dar și centrul țării.

Întrebat dacă este adevărat că Șor ar pregăti o lovitură de stat, în Moldova, Viorel Cernăuțeanu a declarat: „Această intenție nu este nouă și nu este în prima fază acum. Am mai avut-o și anterior. Bineînțeles, nu s-a exclus din lista scopurilor urmărite de Moscova sau unii criminali dirijați de la Moscova, dar cu siguranță nu vom admite să se întâmple”.

Amintim că oligarhul fugar Ilan Șor, care se ascunde de justiția din Republica Moldova în Rusia, a creat pe 21 aprilie, blocul politic „Victoria”. Șor a anunțat că formațiunea va participa la alegerile prezidențiale și referendumul din toamna acestui an. Evenimentul a fost organizat la Moscova, în prezența mai multor apropiați de-ai săi, precum deputata Marina Tauber și bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.