VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderul american Joe Biden a semnat proiectul de lege privind ajutorul militar pentru Ucraina

Joe Biden a semnat proiectul de lege privind pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, adoptat de Senat. Documentul prevede și 26 de miliarde de dolari pentru Israel și 8 miliarde de dolari pentru Indo-Pacific.

Pachetul de ajutor, a spus Biden, „va face America mai sigură. Va face lumea mai sigură. Și continuă supremația Americii ca lider în lume.” Semnarea pachetului de ajutor a fost punctul culminant a lunilor de negocieri tensionate în Congres, lobby personal din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și o scindare în partea republicană a Camerei care continuă să amenințe poziția de conducere a președintelui Mike Johnson. Conservatorii s-au opus finanțării suplimentare de către SUA a Kievului și au amenințat că îl vor înlătura pe Johnson din cauza gestionării negocierilor, scrie CNN.  Biden a petrecut luni de zile făcând lobby ca Johnson să meargă mai departe cu ajutorul Ucrainei, apelând la înalți oficiali ai administrației și la directorul CIA, Bill Burns, să susțină Ucraina și democrația în Europa și în întreaga lume, transmite Digi24.

La începutul acestui an, Biden și-a semnalat intențiile de a face concesii semnificative legate de imigrație, dacă Congresul ar merge mai departe cu proiectul de lege privind acest pachet de ajutor. Republicanii din Congres au cerut acele concesii, dar s-au retras din această problemă după ce fostul președinte Donald Trump s-a opus în a-i permite lui Biden să pretindă o victorie într-o problemă pe care Trump speră să o speculeze în campania electorală. Biden a recunoscut drumul anevoios pe care l-a avut acest proiect de lege, în discursul de miercuri.   „A fost o cale dificilă”, a spus Biden. „Ar fi trebuit să fie mai ușor. Ar fi trebuit să ajungă acolo mai devreme. Dar, în cele din urmă, am făcut ceea ce face America întotdeauna: ne-am ridicat la timp, ne-am unit. Am dus misiunea la capăt.” Cele mai multe din remarcile sale în discursul de miercuri au făcut referire la ajutorul Ucrainei. Biden a remarcat că Rusia „este responsabilă pentru o campanie brutală împotriva Ucrainei”. „Au ucis zeci de mii de ucraineni”, a spus Biden, „au bombardat spitale… grădinițe, silozuri de cereale, au încercat să cufunde Ucraina într-o iarnă rece și întunecată”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.