VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cazul tragic de la Telenești unește opinia publică. Jurnalista „Vocea Basarabiei”, Nelly Sambriș, cheamă autoritățile să revizuiască legislația privind căutarea celor dispăruți

Autoritățile statului sunt îndemnate să revizuiască procedura legală de căutare a persoanelor dispărute. Apelul este făcut de jurnalista Nelly Sambriș și vine în urma tragicului caz de la Telenești, când cadavrul unei fete însărcinate în a șaptea lună a fost găsit de autorități peste opt zile în urma unei ample campanii organizate de Poliția Națională și voluntari.

„Tânara însărcinată de la Orhei a stat captivă în casa infractorului din satul Chițcani până a fi omorâtă. Faceți modificări la Legea privind căutarea persoanelor dispărute, care prevede că acțiunile de căutate încep in termen de 3 zile de la data comunicării dispariției acestora. Scoateți acest termen, în cazurile în care sunt aduse dovezi clare de răpire. Este tot ce puteți face la modul practic, în amintirea tinerei de la Orhei. Este insuportabil de dureros numai de imaginat prin ce a trecut aceasta, cu o nouă viața sub inima ei”, se arată în apelul jurnalistei Nelly Sambriș.

Tânăra de 19 ani, gravidă în a șaptea lună, putea fi salvată dacă se luau imediat măsurile cuvenite și se obțineau în timp util imaginile de pe camerele video care au identificat proprietarul mașinii în care a urcat, precizează jurnalista.  

„Tânăra a urcat din greșeală in mașina respectivă, crezând ca este vorba despre mașina pe care i-a trimis-o soțul ei, angajat in sistemul administrației penitenciarelor. Ea i-a scris acestuia că a urcat in mașina, după care a dispărut. Soțul tinerei a înțeles imediat ca nu poate fi vorba despre mașina persoanei pe care a rugat-o sa o ajute, pentru ca aceasta nu avea cum sa ajungă la locul destinație atât de repede si a acționat imediat. Deci, in acest caz, circumstanțele dispariției erau foarte clare. Soțul victimei știa ca aceasta a urcat într-o mașina necunoscuta și cunoștea și locul/strada de unde aceasta a urcat.  Criminalul a dus tânăra la el acasă, unde ar fi stat cel puțin o jumătate de zi și o noapte. La Radio Moldova, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a declarat că fata a fost în casa suspectului și că a ieșit din domiciliul acestuia „pe picioarele ei” după ce a fost maltratată cu cruzime și a urcat in mașina, după care, cel mai probabil, a fost dusă pentru a fi omorâtă in locul unde i-a fost descoperit cadavrul. Poliția a obținut aceste date de pe camerele video ale infractorului. Dacă erau luate măsurile necesare in timp util, tânăra putea fi salvată. Scoateți termenul de 3 zile. Nu mai așteptați 3 zile. Din păcate, e tot ce se mai poate de făcut pentru ea. Și pentru noi toți”, se arată în apelul jurnalistei „Vocea Basarabiei” Nelly Sambriș.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.