VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Apărării: Dezinformarea este un element al războiului hibrid folosit de Rusia

Posibilitatea unei agresiuni militare în raport cu Moldova devine din ce în ce mai puțin probabilă. Se încearcă totuși destabilizarea situației folosind alte metode, cum ar fi dezinformarea, știrile false, pentru a provoca tensiuni în societate. Este declarația ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, făcută aseară în cadrul unei emisiuni la un post TV.

În contextul informațiilor false privind rachetele de croazieră lansate din Marea Neagră, care ar fi survolat spațiul nostru aerian, șeful de la Apărare a declarat că este vorba de o dezinformare – element al războiului hibrid folosit tot mai des de Kremlin în raport cu Republica Moldova.

”Cineva încearcă să destabilizeze situația folosind alte metode, cum ar fi dezinformarea, știrile false, pentru a discredita conducerea țării și pentru a aduce tensiune în societate. E vorba de forțe și de aici, și din afară. Un pericol iminent de confruntare militară, agresiune militară, nu există. Dacă cineva intenționat țintește ceva pe teritoriul nostru, atunci definitiv va fi un act de război. Dar, deocamdată, vedem doar efectele colaterale ale războiului din Ucraina”, a declarat Anatolie Nosatîi.

Ministrul Apărării susține că, în prezent, Republica Moldova nu dispune de fonduri pentru procurarea unui sistem antiaerian modern, însă este posibilă îmbunătățirea procesului de monitorizare a spațiului aerian pentru a informa populația despre potențiale pericole.

„Violarea spațiului aerian poate duce la incidente legate de traficul aerian. Căderea fragmentelor de rachetă pe teritoriul țării noastre poate produce chiar și pierderi umane, ceea ce nu-și dorește nimeni, mai ales noi. Ne dorim pace, securitate, și în niciun caz implicarea directă în război. Armata Națională a fost destul de dotată anterior, 30 de ani în urmă, în domeniul apărării antiaeriene. Dar dacă nu se investește în mentenanță, această tehnică devine inutilă”, a adăugat Anatolie Nosatîi.

Potrivit ministrului Apărării, un complex de apărare antiaeriană de rază medie, de 40-50 kilometri, costă aproximativ 80 de milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.