VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Liuba Sârbu: „Am plecat peste hotare din cauza lipsurilor și din dorința de a le asigura copiilor un viitor mai bun”

În ediția de astăzi stăm de vorbă cu poeta Liuba Sârbu, originară din satul Secăreni, raionul Hâncești. În Republica Moldova a activat în calitate de profesoară de istorie.

Din cauza lipsurilor și a salariul mic de la școală a plecat peste hotare, ca să le asigure copiilor săi un viitor mai bun. Stabilită în Canada, a reușit să organizeze numeroase evenimente culturale, aducând publicului din diaspora personalități din Republica Moldova și din România.

A înființat organizația „Pici voinici”, un proiect care promovează limba română și valorile cultural-românești. În prezent activează la Spitalul Evreiesc din Montreal.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.