VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lupta contra propagandei și dezinformării, abordată de Igor Grosu la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev

Autoritățile legislativelor din Chișinău și Kiev vor continua consolidarea relațiilor, în special în domeniul alinierii legislațiilor naționale la normele europene. Subiectele au fost discutate în cadrulș întrevederii dintre președintele Parlamentului, Igor Grosu, și vicepreședintelui Radei de la Kiev, Olena Kondratiuk.

„În ultimii doi ani, Republica Moldova și Ucraina merg împreună spre marea familie europeană și vom continua să acționăm uniți. Despre aceasta, dar și ultimele noutăți în procesul de pregătire a negocierilor de integrare europeană, le-am discutat astăzi cu vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk”, a scris Igor Grosu.

Cei doi demnitari au convenit să facă un schimb de experiență și pe mai multe legi ce vizează lupta contra propagandei și dezinformării.

De la invazia barbară a Federației Rusă în Ucraina, atât noi cât și vecinii ucraineni ne confruntăm cu un război hibrid pe rețelele de socializare care are drept scop să inducă frică în societate și să discrediteze instituțiile statului.

„Am vorbit și despre cetățenii ucraineni care s-au refugiat în Republica Moldova și care s-au integrat bine la noi, majoritatea dintre ei fiind angajați în câmpul muncii în domenii precum horeca, medicină, TV sau IT. Chiar luna trecută, am votat în Parlament prelungirea pentru încă un an a protecției temporare pentru refugiații ucraineni. Am asigurat-o pe dna Olena că vom face tot ce ne stă în puteri pentru a menține pacea la noi în țară și pentru a ne ajuta vecinii, care la rândul lor luptă pentru Ucraina și pentru o Europă unită”, a mai declarat Igor Grosu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.