VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Margarita Tonu: Profesia de expert social este o profesie de viitor în Republica Moldova

Margarita Tonu reprezintă Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova, o organizație care activează în direcția dezvoltării și promovării profesiei de Expert Social în Republica Moldova, conform standartelor internaționale, profesionale și educaționale, necesităților locale; dar și pentru a fi răspândită în alte țări cu economie în tranziție.

Margarita Tonu a vorbit sâmbătă, 21 octombrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei că profesia de expert social este în prezent o necesitate pentru Republica Moldova.

„Profesia de expert social este o profesie de viitor în Republica Moldova. Multitudinea de atribuții pe care o are asistentul social în activitatea sa, de a ajuta, de a asista și de a consilia familiile care sunt în dificultate, cer ca să mai fie cineva de ajutor în binele comunității, pe fundalul problemelor și dificultăților sociale, din cauza crizelor care domină societatea noastră. La moment, un asistent social chiar nu reușește să fie și un expert social. Expertul social se implică în aspectele care privesc bunăstarea comunității, prin aplicarea de proiecte, organizarea de activități etc.”, a spus Margarita Tonu.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.