VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De 1 mai, Maia Sandu și Igor Grosu au mers la cei care muncesc

De Ziua Internațională a Muncii, când cei mai mulți funcționari se odihnesc, șefa statului, Maia Sandu, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mers la cei care muncesc. Demnitarii au mers la medicii de pe ambulanță și la unitățile de salvatori.

„În timp ce majoritatea oamenilor se odihnesc sau petrec sărbătorile cu familia, sunt moldoveni care lucrează și de sărbători, care muncesc pe timp de noapte, care sunt permanent la datorie. Pentru ca restul țării să poată trăi aceste momente de relaxare în liniște și siguranță. Azi, cu ocazia Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii, am mers în vizită la Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica, unde am cunoscut niște oameni minunați, care, zi de zi, salvează vieți. Acești oameni reușesc să ajungă la cei care au nevoie de ajutor chiar și atunci când ambulanța nu poate răzbate din cauza mașinilor parcate neregulamentar, și acordă asistență chiar și atunci când se confruntă cu o atitudine mai puțin respectuoasă din partea pacienților sau a rudelor acestora. Ei își fac datoria cu toată dăruirea, iar noi trebuie să cunoaștem și să apreciem munca lor. Și să-i ajutăm atunci când suntem în preajmă”, a scris Maia Sandu pe rețelele sociale.

Iar Igor Grosu a mers la o unitate de salvatori și pompieri.

„Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic şi stăruitor, care prin muncă cinstită îşi clădesc bunăstarea şi îşi realizează scopurile şi năzuinţele. Pe noi, moldovenii, munca nu ne sperie. De fiecare dată ne vom sufleca mânecile și vom munci ca să avem pâine pe masă și căldură în casă. Vom munci ca să trăim în pace și în siguranță. Astăzi, am stat de vorbă cu cei care zi de zi muncesc în regim de urgenţă, pentru a ne salva nouă viețile. Sunt cei din prima linie pentru care viața altora este mai presus, decât viaţa proprie. Îşi iubesc meseria şi o fac cu abnegaţie și iubirea de a face bine. Să le mulțumim și să le fim recunoscători salvatorilor noștri – pompieri, scafandri, chinologi, chimiști. Să le mulțumim medicilor, brutarilor, șoferilor și tuturor celor care muncesc atunci când alții se odihnesc”, a scris șeful legislativului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.