VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinste eroilor! În Micleușeni a fost sfințită troița și crucile Cimitirului de Onoare al Eroilor Armatei Române

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, la Cimitirul de Onoare a Eroilor Armatei Române din localitatea Micleușeni, raionul Strășeni, a fost oficiată o slujbă de pomenire în memoria ostașilor români, fiind sfințite crucile răposaților și troița mausoleului. 

Slujba a fost ținută de către preoții consilieri ai Centrului Eparhial din Chișinău: Pr. Constantin Olariu, Pr. Ilie Cucu și Pr. Victor Ghimpu. 

De asemenea, la eveniment au fost prezenți Atașatul apărării, militar și aero din cadrul Ambasadei României la Chișinău, locotenent-colonelul Ciprian Efimov, reprezentanți ai Ministerului Apărării ai Republicii Moldova, precum și oficiali din cadrul autorităților publice locale.  

După slujbă, cei prezenți la ceremonie au depus coroane și buchete de flori la monumentul eroilor, în semn de respect și recunoștință față de jertfa celor care și-au dat viața pentru eliberarea Basarabiei.

Ziua de 29 aprilie ocupă un loc de cinste în calendarul românesc, în această zi fiind cinstiți veteranii de război, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României Mari.

Cimitirul de Onoare a Eroilor Români din localitatea Micleușeni a fost inaugurat în data de 17 iulie 1941, aici fiind înhumați, în morminte comune, peste 200 de militari români, majoritatea neidentificați. După retragerea armatei române din Basarabia, cimitirul a fost distrus de către autoritățile sovietice de ocupație.

Cimitirul a fost reconstruit, în forma sa actuală, de către Oficiul Național pentru Cultul Eroilor din România. Ceremonia de inaugurare a avut loc în data de 25 octombrie 2008, de Ziua Armatei Române.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.