VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproximativ 1500 de politicieni, oameni de afaceri, reprezentanți ai ONG-urilor vor participa la Conferința pentru Recuperare Ucrainei de la Berlin

Aproximativ 1.500 de participanți sunt așteptați să participe la Conferința pentru Recuperarea Ucrainei, care va avea loc la Berlin în perioada 11-12 iunie 2024, a comunicat într-un interviu pentru Ukrinform ministrul federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, Svenja Schulze, potrivit Ukrinform.

Oficialul german a numit conferința specială pentru că, pe lângă reprezentanții guvernului și ai afacerilor, organizatorii au invitat reprezentanți ai societății civile și ai organelor administrației publice locale. Schulze a amintit că au fost deja stabilite peste 200 de parteneriate între orașe și comunități ucrainene și germane, transmite Radio Chișinău.

Ministrul federal a mai spus că organizatorii nu își propun să fie o „conferință a promisiunilor”, ci ar trebui să influențeze diferite dimensiuni ale reconstrucției – de la economie până la sprijinul psihosocial al ucrainenilor.

În ceea ce privește finanțele pentru reconstrucția și sprijinirea Ucrainei, Schulze a subliniat importanța colectării cât mai multor resurse, în special a bunurilor rusești confiscate. Ea a numit ”o decizie foarte bună” acordul UE de a utiliza veniturile din activele „imobile” ale Rusiei, în beneficiul Ucrainei.

Conferința de la Berlin din luna iunie va fi a treia conferință internațională de recuperare a Ucrainei, după cele care au avut loc în 2022 la Lugano (Elveția) și la Londra în 2023.

Potrivit unei estimări de la începutul acestui an a principalelor instituții financiare internaționale, reconstrucția Ucrainei după agresiunea rusă este de așteptat să coste 486 de miliarde de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.