VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un cetățean al R. Moldova a încercat să intre în România cu peste 240 de litri de alcool

Tânărul cu cetățenie română și Republica Moldova a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. La verificări, polițiștii au descoperit 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piaţa neagră din România, informează presa de peste Prut citând Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Valoarea amenzii primită este dublă față de cât valora marfa.

Tânărul de 19 de ani conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldovca. Potrivit sursei citate, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei.

Cu această ocazie poliţiştii de frontieră în colaborare cu lucrători vamali au descoperit în bagajele personale ale tânărului, printre haine cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (coniac şi vin spumant) şi 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România.

Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 2.060 de lei a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 5000 de lei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exactitate a conţinutului şi valorii acestuia.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.