VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 5000 de laptopuri vor ajunge în școlile din Republica Moldova

În peste 900 de școli vor ajunge 5020 de laptopuri. Dispozitivele au fost achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, realizat de Ministerul Educației cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale.

Laptopurile vor fi utilizate în procesul educațional și vor înlocui tehnica învechită din școlile primare, gimnazii și licee. La selectarea instituțiilor beneficiare s-a ținut cont de numărul de elevi din instituție și raportul „unități de tehnică nouă per elev”. Numărul de laptopuri ce vor ajunge în instituții variază între 3 și 24 de  unități.

„Prin această dotare, modernizăm tehnica de calcul din școli. Sunt sigur că accesul la echipamente moderne le va permite profesorilor să organizeze lecții mult mai interactive, iar elevii vor avea acces la mai multe resurse de învățare și informare. Vom continua să investim în dotarea și modernizarea școlilor ca să asigurăm condiții optime de învățare și activitate”, a afirmat ministrul Educației, Dan Perciun. 

În acest an, Ministerul Educației a mai oferit școlilor 1480 de laptopuri, achiziționate cu suportul proiectului PRIM și UNICEF, 340 de computere donate de Coreea de Sud și 2174 de tablete, oferite de Coreea de Sud, China și  Israel.

În total, instituțiile de învățământ general din țară dispuneau, la data de 1 august curent, de 49250 de unități de tehnică de calcul (computere, laptopuri și tablete).

În cadrul proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației”, aprobat de Guvern în iunie 2023, prin grantul oferit de Parteneriatul Global pentru Educație, se vor aloca mijloacele financiare în valoare de 4,8 milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii, transformarea digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli, dar și pentru formarea competențelor digitale ale cadrelor didactice.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.