VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputatul Radu Marian a înregistrat un proiect ce nu va permite privatizarea Aeroportului Chișinău

Întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Chișinău va fi inclusă pe lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, care a înregistrat în Parlament un amendament în acest sens. 

„Această modificare va garanta că aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente. De asemenea, această modificare va permite Agenției Proprietății Publice să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor de la aeroport și să aplice condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii cu renume”, a declarat deputatul PAS într-un briefing de presă.

Potrivit lui, de exemplu, urmare a acestei modificări se va putea extinde și termenul de transmitere în locațiune a spațiilor de la 3 la 5 ani, fapt care va face această licitație mai atractivă. 

„Cum spuneam, pentru a face acest lucru este nevoie de o modificare în Parlament, și anume de a include aeroportul în lista bunurilor statului nepasibile pentru privatizare. Vă amintesc că gruparea criminală Șor mai controlează încă anumite spații comerciale la aeroport. Evident că aceasta trebuie alungată de acolo și noi vom crea toate condițiile ca acest lucru să se întâmple cât de curând”, a notat Radu Marian.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.