VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul vine cu mai multă siguranță pentru consumatori. Executivul a aprobat un mecanism de control al produselor

 Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul de conlucrare dintre Serviciului Vamal și autoritățile de supraveghere a pieței, în scopul asigurării siguranței și conformității produselor importate în Republica Moldova. 

Documentul stabilește un mecanism unic de control al produselor și un format standard de date care urmează a fi transmise în cadrul schimbului de informații dintre autorități. Schimbul de date va fi realizat pe platforma MConnect, între Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare şi Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Serviciul Vamal. 

Implementarea eficientă a acestui mecanism de control va garanta nu doar siguranța produselor, ci și protecția consumatorilor. De asemenea, colaborarea dintre autoritățile de supraveghere a pieței și Serviciul Vamal va contribui la crearea unui mediu de afaceri sigur, potrivit standardelor europene.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.