VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programele ONU de combatere a violenței împotriva femeii, discutate la Guvern

Combaterea violenței împotriva femeilor, programe realizate cu sprijinul ONU, au fost discutate la întrevederea lui Dorin Recean cu echipa UN Women Moldova, condusă reprezentanta permanentă a Panamei la Națiunile Unite, președinta Consiliului Executiv al UN Women, Markova Concepcion Jaramillo

Aspectele ce țin de combaterea violenței împotriva fetelor și femeilor, programele realizate cu suportul Organizației Națiunilor Unite  (ONU) în Republica Moldova, precum și eforturile Guvernului pentru sporirea incluziunii socio-economice a femeilor refugiate din Ucraina au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu echipa UN Women Moldova, condusă de ambasadoarea și reprezentanta permanentă a Panamei la Națiunile Unite, președinta Consiliului Executiv al UN Women, Markova Concepcion Jaramillo. 

Șeful Executivului a apreciat implicarea ONU Moldova în gestionarea crizei refugiaților, subliniind angajamentul autorităților de a susține și în continuare persoanele care au decis să rămână în Republica Moldova. De asemenea, prim-ministrul s-a referit la suportul oferit țării noastre de UN Women în  promovarea egalității de gen și dezvoltarea programelor cu rol de abilitare economică a femeilor. 

Părțile au discutat despre serviciul specializat din Republica Moldova pentru victimele violenței sexuale, care a fost inaugurat pe 23 martie curent la Ungheni, cu susținerea UN Women. Totodată, oficialii s-au referit la Programul de susținere a antreprenoriatului feminin, lansat în toamna anului 2023, și la progresele înregistrate în dezvoltarea și executarea politicilor naționale, conexe promovării egalității de gen.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.