VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectele de organizare a referendumului de integrare UE și a alegerilor prezidențiale, stabilite pe 20 octombrie. Actele, incluse pe agenda de azi a deputaților

Proiectul organizării referendumului privind integrarea europeană a fost inclus pe agenda de azi a ședinței plenare a Parlamentului. Între timp, în legislativ a fost înregistrat și proiectul privind organizarea alegerilor prezidențiale, stabilite de majoritatea PAS pentru 20 octombrie. Din moment ce scrutinele urmează să aibă loc în aceeași zi, nu este exclus că ambele acte vor examinate azi de parlamentari.

„Având în vedere că mandatul președintelui R. Moldova în exercițiu expiră la data de 24 decembrie 2024, conform competenței legale, Parlamentul urmează să stabilească data pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale. Astfel, se propune ca prin hotărâre să fie stabilită ziua de 20 octombrie – ziua alegerilor președintelui Republicii Moldova”, se arată în nota informativă a proiectului înregistrat în Parlament de deputatul PAS, președinte al Comisiei juridice, Veronica Roșca.

La sfârșitul anului trecut, Maia Sandu a anunțat inițiativa prin organizarea referendumului privind integrarea europeană. Potrivit guvernării PAS, în funcție de rezultatele plebiscitului, Constituția Republicii Moldova urmează să fie modificată prin introducerea unui articol separat privind vectorul extern al R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.