VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, discuții cu șefa diplomației olandeze

Prioritățile stabilite de Guvern, agenda de reforme realizate în Republica Moldova pentru asigurarea dezvoltării economice și integrării europene a țării, situația de securitate la nivel regional, dar și posibilitățile de extindere a cooperării comercial-economice moldo-olandeze au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu ministra de Externe a Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot.

Șeful Executivului a apreciat suportul oferit țării noastre de Olanda, care contribuie la consolidarea diverselor sectoare cheie, accentuând și sprijinul acordat de partea olandeză Ucrainei, datorită căreia în Republica Moldova, dar și pe întreg continentul european este pace. Astfel, autoritățile de la Chișinău se pot concentra pe dezvoltarea țării, în baza celor patru direcții prioritare: creșterea economiei și bunăstării, asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și combaterea corupției și aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Europa înseamnă pace, securitate și bunăstare. Este modelul după care modernizăm țara noastră și obiectivul de bază spre realizarea căruia ne mișcăm în ritm accelerat. În același timp, punem accent pe redresarea economică și atragerea investițiilor străine în economia națională, pentru a crea noi locuri de muncă și a crește calitatea vieții oamenilor noștri”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, prim-ministrul a vorbit despre eforturile Executivului în crearea unui mediu de afaceri sigur și predictibil pentru investitori și s-a referit la oportunitățile pe care le oferă țara noastră în domenii de perspectivă. Printre acestea se numără sectorul energetic și  financiar, cel farmaceutic, tehnologiile informaționale și electronica.

La rândul său, ministra Afacerilor Externe a Regatului Țărilor de Jos a subliniat că țara sa va rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova în eforturile de modernizare a țării, atragerea investițiilor și realizarea agendei europene: „Realitățile de astăzi demonstrează cât de importantă este Republica Moldova pentru Uniunea Europeană. Vom fi alături și vom contribui la valorificarea tuturor oportunităților pe care le oferiți”.

Părțile au mai discutat despre cooperarea moldo-olandeză în domeniul economic, menționând forumul de afaceri care se va desfășura în cadrul zilelor Moldovei în Olanda, în perioada 28-30 iunie curent. De asemenea, cei doi oficiali s-au referit la subiecte precum combaterea atacurilor hibride ale Federației Ruse, lansate în țara noastră, și importanța asigurării independenței mass-mediei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.