VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În luna mai Energocom va procura 290 mii MWh de la MGRES. Restul, din Ucraina

SA Energocom anunță vineri, 28 aprilie că, pentru luna mai, întreprinderea va procura 290 mii MWh de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), ceea ce reprezintă 92% din necesarul de energie electrică. Totodată, R. Moldova reia achiziția de energie electrică din Ucraina, după o pauză de aproape 7 luni cauzată de atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Prețul pentru energia electrică procurată din regiunea transnistreană constituie 66 USD/MWh, agreat luna trecută pentru o perioadă de 6 luni.

Restul energiei electrice va fi achiziționată de la operatorul ucrainean Ukrhidroenergo, un volum total preliminar de 30 mii MWh.

Prețul pentru orele de zi constituie 95 USD/MWh, iar pentru orele de noapte – 55 USD/MWh. Este primul contract semnat de SA Energocom care are prețuri distincte pentru orele de zi și de noapte, a menționat furnizorul.

Potrivit Energocom, luna viitoare compania românească SN Nuclearelectrica SA are programate lucrări de mentenanță.

Energocom precizează că la necesitate, în orele de vârf, Energocom poate achiziționa de pe bursa română OPCOM.

La 31 martie, Energocom a anunțat că a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Prețul constituie 66 USD/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.