VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Dumitru Verdianu: Sărăcia îi face pe oamenii din R. Moldova sobri și închiși. În Austria publicul este mult mai deschis

A plecat peste hotare la studii, din setea de cunoaștere și din dorința de a se afirma ca artist. A studiat la Academia de Arte Frumoase din Sankt-Petersburg, Rusia, apoi la Academia de Arte Plastice din Viena. Pe parcursul anilor a participat la numeroase simpozioane din: Lituania, Rusia, Austria, Franţa, Ungaria, Germania, Slovacia, Moldova şi România. Vorbim despre sculptorul Dumitru Verdianu, originar din orașul Ungheni, stabilit de 23 de ani în Viena.

În cadrul emisiunii de astăzi, artistul ne-a vorbit despre studiile de peste hotare, despre profesorii care i-au marcat parcursul artistic, despre experiența taberelor de sculptură de la Ungheni și despre numeroasele sale proiecte naționale și internaționale.

Artistul plastic afirmă cu tristețe că oamenii din Republica Moldova sunt reci și amărâți din cauza sărăciei, pe când publicul din Austria este mult mai deschis către artă.

Amintim că Dumitru Verdianu este Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova și Austria. A obţinut titlul academic „Magister Artium”. Din 1976 până în prezent, a luat parte la peste 200 de expoziţii naţionale şi internaţionale. În anul 2022 a primit titlul onorific de „Maestru în Artă“, oferit de către șefa statutului Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.