VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia, lăsată fără combustibil de atacurile Ucrainei. „Kievul a descoperit vulnerabilitatea tehnologică a Moscovei”, notează Politico

În timp ce continuă războiul împotriva Ucrainei, Rusia se grăbește să-și apere propriul teritoriu în contextul valului de atacuri cu drone ucrainene asupra rafinăriilor sale de petrol. Atacurile au redus aprovizionarea Moscovei cu petrol și au făcut ca prețurile locale să crească vertiginos, notează publicația Politico.

Prețurile la motorină pentru consumatorii ruși au explodat, crescând cu aproape 10% numai în ultima săptămână, potrivit cifrelor guvernului. În același timp, costurile benzinei au atins cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni, majorându-se cu peste 20% de la începutul anului, pe măsură ce oferta se restrânge și tot mai multe instalații sunt forțate să își suspende producția. În urmă cu o săptămână, două instalații de depozitare a carburanților deținute de gigantul energetic rus Rosneft și aflate la aproximativ 500 de kilometri de granița cu Ucraina au fost grav avariate de drone.

În acest an, peste o duzină de rafinării din nouă regiuni rusești au fost lovite în mod similar, Kievul afirmând că industria Rusiei este o țintă legitimă de război. „Este ca un țânțar – când nu-l poți găsi, nu-l poți ucide și continuă să revină noapte de noapte, vei fi epuizat. Este o modalitate foarte bună de a elimina presiunea de pe linia frontului”, a declarat Philip Ingram, fost ofițer al serviciilor de informații militare britanice și planificator NATO. La rândul său, Maria Shagina, expertă în economia rusă la Institutul Internațional pentru Studii Strategice, spune că „sancțiunile «fizice» ale Ucrainei le pot accelera pe cele reale”.

„Kievul a descoperit vulnerabilitatea tehnologică a Moscovei, iar atacurile cu drone ucrainene asupra rafinăriilor rusești accelerează impactul sancțiunilor occidentale, care au făcut ca aceste rafinării să se lupte deja să înlocuiască echipamentele, piesele de schimb și software-ul occidental”, a explicat specialista.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.