VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ministrul de Externe Nicu Popescu a discutat cu omologul său Bogdan Aurescu despre pregătirea conferinței donatorilor „Platforma de sprijin a R. Moldova”

Vicepremierul Nicu Popescu a purtat sâmbătă, 19 noiembrie, o conversație telefonică cu Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe al României.

Oficialii au discutat pregătirea conferinței donatorilor Platforma de sprijin a Republicii Moldova, care se va desfășura pe data de 21 noiembrie la Paris și este co-prezidată de România, împreună cu Franța, țara gazdă a celei de-a treia reuniuni și Germania.

„Ne-am coordonat pe subiectul priorităților de cooperare a reuniunii de la Paris, în special cele care vizează proiectele de infrastructură, transport și securitatea energetică. În contextul participării țărilor noastre la Sommetul Francofoniei, ne-am referit la sincronizarea pozițiilor noastre comune în adoptarea declarațiilor finale ale acestuia. Atașamentul față de limba franceză este o altă legătură strânsă între Chișinău și București”. – a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.