VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputat PAS despre reducerea volumului de gaze: „Este continuarea războiului hibrid care-l pune la cale Kremlin cu ajutorul grupării hoției și războiului”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a declarat că limitarea livrărilor de gaze de către concernul rus „Gazprom” pentru Republica Moldova reprezintă continuarea „războiului hibrid care-l pune la cale Kremlin cu ajutorul grupării hoției și războiului” împotriva cetățenilor țării noastre.

„Blocada energetică a Kremlinului împotriva Republicii Moldova continuă. În decembrie 2022, Gazprom va livra cu 56,5% mai puțin gaz decât este specificat în contract. Acest lucru desigur că va complica și producția energiei electrice la MGRES pentru Republica Moldova. Este continuarea războiului hibrid care-l pune la cale Kremlin cu ajutorul grupării hoției și războiului în frunte cu Șor, Dodon & Co împotriva cetățenilor țării noastre”, a scris deputatul într-o postare pe o rețea de socializare.

Parlamentarul precizează că guvernul s-a pregătit pentru acest scenariu și există „suficienți combustibili alternativi” și rezerve de gaze naturale.

„Va fi greu, dar vom ieși din această iarnă mult mai puternici”, a punctat Radu Marian.

Menționăm că începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5%. Despre acest lucru a anunțat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.