VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful IGP, atenționează populația: Numărul cazurilor de escrocherii în mediul online, în creștere

Crește numărul cazurilor de escrocherii în mediul online. Utilizatorii sunt atenționați să fie prudenți, să nu ofere persoanelor necunoscute date cu caracter personal sau informații de pe cardurile bancare.

Atenționări vor fi trimise de poliție și prin sms-uri la telefoanele mobile.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a spus în cadrul unei conferințe de presă că sunt diferite tipuri de escrocherii legate de carduri bancare. Cetățenii sunt apelați în numele reprezentanților unor instituțiilor bancare sau altor instituții ale statului și li se cer informații de pe cardurile bancare, fiindu-le apoi sustrase mijloacele bănești.  

În alte cazuri persoanele sunt sunate și li se spune că o rudă apropiată a provocat un accident rutier grav sau a comis o infracțiune și, ca să scape de răspundere, trebuie să transfere o sumă de bani, notează IPN. Sau că persoana dragă a suferit într-un accident rutier și e nevoie de bani pentru spitalizare. Victime ale acestui gen de escrocherii devin în special persoanele în vârstă. 

Persoanele sunt îndemnate să nu creadă pe cuvânt informația care li se comunică la telefon, să pună receptorul și să încerce să ia legătură cu ruda sau să sune la insituația care a fost vizată în discuție. De asemenea, oamenii sunt atenționați să nu facă tranzacții persoanelor pe care nu le cunosc și niciodată să nu dicteze nimănui numărul cardului bancar și codurile de securitate indicate pe versoul cardului.

Chiar și dacă apelantul se prezintă ca și angajat al băncii. Și în acest caz persoana va pune receptorul și va suna personal la bancă, la numerele de telefoane pe care le cunoaște, pentru a verifica dacă informația care i-a fost comunicată corespunde adevărului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.