VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, mesaj de Ziua Internațională a Limbii Materne: limba în care ne naștem reprezintă bogăția fiecărei familii

Anual, la 21 februarie este marcată Ziua Internațională a Limbii Materne. Cu acest prilej, Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj în care a menționat că „limba în care ne naștem, limba maternă, reprezintă bogăția fiecărei familii”.

Într-o postare pe rețelele de socializare, șefa statului a salutat urmăritorii în mai multe limbi.

„Bună dimineața! Доброго ранку! Доброе утро! Добро утро! Zaman hayır olsun!”, a scris Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, o societate incluzivă înseamnă o societate care valorifică diversitatea culturală, protejează tradițiile comunităților și încurajează cetățenii să vorbească și păstreze limba maternă.

„Limba în care ne naștem, limba maternă, reprezintă bogăția fiecărei familii – în ea ne trăim cele mai profunde emoții. Limba română în Moldova reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile. Doar anul trecut, peste 6500 de adulți au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul Programului național de studiere a limbii române, lansat de Guvern”, a precizat președinta.

În context, Maia Sandu a menționat că Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și manifeste identitatea culturală, să-și vorbească limba maternă și să contribuie la patrimoniul nostru comun.

Menționăm că Ziua internațională a limbii materne este marcată anual, la 21 februarie, pentru a promova diversitatea culturală şi lingvistică din întreaga lume. Ea a fost proclamată de UNESCO în anul 1999.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.