VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă licitație pentru spațiile comerciale din Aeroport, după ce prima a eșuat

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță relansarea licitației publice în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Anunțul a fost făcut după ce la prima licitație au participat doar două companii.   

Pe 19 februarie s-a încheiat etapa de înregistrare la licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta AIC. La concurs au aplicat doar două companii: LeBridge și Lagardere, ceea ce, potrivit APP, nu asigură o concurență suficientă.

Reieșind din lipsa de concurență suficientă, dar și a unor carențe a procesului de organizare a licitației comisia de profil a decis relansarea licitației publice, afirmă reprezentanții Agenției.

În acest sens, APP a prezentat noul calendar al procesului de organizare a licitației publice:

  • 21 februarie – 4 martie: pregătirea documentelor de inițiere a licitației, cu asigurarea tuturor rigorilor legale:
  • 4 martie: plasarea anunțului de inițiere a licitației;
  • 11 martie : start al procedurii de depunere a ofertelor;
  • 25 martie (ora 17.00): termenul limită de depunere a ofertelor;
  • 26-28 martie: examinarea dosarelor cu oferte de participare la licitație;
  • 29 martie: desfășurarea publică a licitației cu strigare și anunțarea rezultatelor finale.

Spațiile din zona Duty Free și Zona Sterilă a AIC au fost scoase la licitație la începutul anului curent. Spațiile respective au fost anterior folosite de compania „Dufreemol”, controlată de penalul fugar Ilan Shor.

La 20 februarie, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a anunțat că licitația pentru spațiile comerciale din cadrul Aeroportului a fost anulată, pe motiv că „procesul a fost sabotat, inclusiv din interior”.

În incinta spațiului care urmează a fi oferit în chirie pentru următorii 3 ani este preconizată desfășurarea activității de comercializare de produse, activitate de alimentație publică și vânzări cu amănuntul a serviciilor și bunurilor specifice utilizatorilor unui aeroport internațional.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.